Google har længe været kongen af søgemaskiner, men der er måske en konkurrent på vej op af rangstigen. Bing og Yahoo! Search findes stadig, men fik aldring den samme succes som google indenfor søgemaskinebranchen. Men der er en anden spiller iblandt disse maskiner nemlig DuckDuckGo.

DuckDuckGo adskiller sig dog væsentligt fra mange andre søgemaskiner, da den ikke indsamler oplysninger om din IP-adresse, placering, browsertype, styresystem eller hvilke hjemmesider du besøger.

Mange er ikke bevidste om, hvor mange informationer søgemaskineudbydere er i stand til at samle, men DuckDuckGo promoverer sig selv med denne viden. DuckDuckGo oplyser, at google sporer dine søgninger og danner en dataprofil på dig, som så anvendes til at vise bannerannoncer og andre reklamer på millioner af hjemmesider. Omkring 75 % af alle hjemmesider har et google plugin installeret, som yderligere tillader google at registrere dine hjemmesidebesøg. Selv googles ”Incognito” funktion bliver kritiseret for at tracke disse informationer. Funktionen sletter alene din lokale søgehistorik. DuckDuckGo tilbyder søgeresultater, der sorteres efter relevans, modsat visse af søgemaskinens konkurrenter, der giver søgeresultater på baggrund af relevans, og hvem der betaler for at blive vist.

Søgemaskinen har i september 2018 nået et gennemsnit på 29 mio. daglige søgninger ifølge deres egne statistik. Dette tal er ikke stort i forhold til googles 3,5 milliarder daglige søgninger, men det viser, at flere er blevet mere interesserede i deres privatliv.